2021 рік

 

9 клас

На вівторок

§16

Записати число і тему по параграфу. Виписати правила  із параграфу.

Виконати № 127

 

На четвер

§17

 

Записати число і тему по параграфу. Виписати правила  із параграфу.


Віртуальна екскурсія 

 

9 - підприємства ( кондитерська, хлібопекарня)

Посилання буде на Вайбері.

 

З 18/05  по 22/05

Теми проектів на вибір

  1. Екотрофологія – наука про екологічно безпечне харчування.

  2. Виготовлення мила з мильної осови.

  3. Дослідження хімічного складу їжі.

  4. Хімічний склад жувальних гумок.

  5. Хічний склад засобів догляду за ротовою порожниною.

  6. Дреге життя паперу.

  7. Джерела органічного забруднення території громади (міста, села).

  8. Видатні українські хіміки як учені й особистості.

  9. Екологічна ситуація в моїй місцевості: відчуваю, думаю, дію.

  10. Анкетування учнів навчального закладу щодо їхньої участі у розв»язанні екологічних проблем місцевості.

  11. Дослідження достовірності реклами з погляду хімії.

12/05 по 15/05

                                                                                                                                               

 

 

 

Оцінка

Оксигеновмісні органічні сполуки

Варіант І

І-ІІ рівні. У завданнях 1-10 виберіть по одній правильній відповіді.

Укажіть загальну формулу карбонової кислоти:
а) CnH2n+2O ; б) CnH2nOH; в) CnH2n+1; г) CnH2n+1COOH.
Оцтова кислота змінює колір лакмусу на:
  а) фіолетовий;            б) червоний ; в) малиновий;             г) синій.
У природі існують жири:                                                                                                              а) лише рослинного походження;   б) лише тваринного походження;                                                                                                                                                                  в) рослинного і тваринного походження.
Жирами називаються:
а) естери вищих карбонових кислот і етанолу;
б) естери вищих карбонових кислот і гліцерину;
в) естери низькомолекулярних карбонових кислот і гліцерину.
Мила — це:                                                                                                                                         а) солі вищих карбонових кислот;   б) солі амінокислот;
  в) похідні вищих спиртів.                                                  
Укажіть, у результаті якої реакції утворюються макромолекули крохмалю:
а) полімеризації; б) окиснення; в) поліконденсації.
Укажіть, із залишків якого мономера складаються макромолекули целюлози:                                                                                                                                        а) α-глюкози; б) β-глюкози; в) фруктози.
Амінокислоти це речовини, у молекулах яких одночасно містяться 
функціональні групи:
а) аміно- й гідроксильна; б) карбоксильна й гідроксильна;
в) аміно- й карбоксильна.
Укажіть, наявністю яких груп зумовлені амфотерні властивості білків:
а) -OH, -SH;             б) -NH2, -COOH; в) -NH2, -OH.
 Реакція денатурації характерна для таких речовин:                                                     а) усіх органічних;   б) спиртів;       в) білків;    г) карбонових кислот.                                                                       
ІІІ-ІV рівні
 Укажіть серед наведених сполук β-амінокислоту:
а) CH3 - CH(NH2) - COOH; б) CH3 - CH2 - CH(OH) - COOH;
в) CH3 - CH2 - CH2 - COOH; г) CH3 - CH(NH2) - CH2 - COOH.
 
 Укажіть властивості оцтової кислоти, що спричиняють її застосування у харчовій промисловості:
а) добре розчиняється у воді;                    
б) розчин кислий на смак;
в) змінює забарвлення індикаторів.
 Закінчіть рівняння реакцій:
 а)   С2Н5ОН +   HCl → ___________________________________                           
б)   СН3 – СООН +   К2СО→ ________________________________________     
в)   СН3СООН +   Nа _____________________________________________           
г)   С5Н11ОН +   О2 →_______________________________________________
 Визначте формулу насиченої одноосновної карбонової кислоти, якщо 7,04 г її прореагувало з 16,95 мл розчину калій гідроксиду густиною 1,18 г/мл із масовою часткою лугу 22,4 %.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 4/05 по 8/05

 

Повторити § 26-34 Підготовка до к.р.

 

27/04 по 30/04

Опрацювати §33, виконати № 241

21/04 по 24/04

Опрацювати §31,32, виконати № 231

13/04 по 17/04

Опрацювати §30, виконати № 224

6/04 по 10/04

 Опрацювати §29, виконати № 218

 

Завдання з Хімії

30/03 по 3/04

 Опрацювати §28, виконати № 209

 

Опрацювати параграфи 26,27,28.

Зробити короткі конспекти в зошиті.